Грандиозна издънка на Сити, Ливърпул потрива ръце

Спорт
11:15 - 15 Март 2022
1435
Грандиозна издънка на Сити, Ливърпул потрива ръце

Манчестър Сити не успя да победи Кристъл Палас в гостуването си от 29-ия кръг на Висшата лига след равенство 0:0. Така тимът на Пеп Гуардиола вече е само с четири точки преднина пред втория Ливърпул, който обаче има мач по-малко.

"Гражданите" имаха доста голови възможности в двубоя, но не успяха да се възползват от тях, за да си осигурят важните три точки в битката за титлата в Англия.

Сити започна по-агресивно двубоя, като още в началните минути се настани в половината на Кристъл Палас. Още в 8-ата минута Риад Марез стреля от дистанция, но покрай вратата. В 13-ата минута Кайл Уокър сбърка при изнасянето на топката Жан-Филип Матета я открадна и пусна към Майкъл Олийс, но ударът му мина встрани.

В 26-ата минута Гуаита показа рефлекс при удар на Кевин де Бройне и изби в корнер. След неговото изпълнение се стигна до втори такъв, който момчетета на Гуардиола разиграха късо, топката стигна до Кансело, който стреля мощно от над 20 метра, но топката се отби в десния страничен стълб. При добавката Лапорт стреля неточно към опразнената врата.

В последните секунди на първата част Риад Марез стреля силно от границата на наказателното поле, но покрай вратата.

В 57-ата минута гредата отново помогна на Кристъл Палас, след като диагонален изстрел на Де Бройне се отби в десния страничен стълб, а при добавката на Марез Гуаита направи добро спасяване.

В 83-ата минута защитата на Сити брилянтно се справи с Одсон и успя да блокира изстрела му. В 90-ата минута Лапорт не успя добре да уцели топката с глава и Гуаита успя да улови.