Гуардиола е №1 във Висшата лига

Ливърпул се оказа най-силният конкурент, признава Пеп

По света
15:56 - 16 Май 2019, Обновена на: 15:44 - 16 Май 2019
9192
Гуардиола е №1 във Висшата лига

Хосеп Гуардиола бе избран за мениджър №1 на сезона във Висшата лига. Каталунецът спечели титлата в Англия начело на Манчестър Сити за втора поредна година, което се оказа достатъчно да спечели приза.

„Гражданите” триумфираха в задочната битка с Ливърпул за първото място с 98 точки (32 победи, 2 равенства и 4 загуби), само една повече от конкурента. Постижението изглежда още по-впечатляващо, като се припомни, че преди новата година Сити изоставаше на цели 10 точки от Ливърпул на Юрген Клоп.

 „За мен е чест да получа тази награда. Разбира се, заслугата е на целия отбор, на футболистите и моя екип. Благодаря на всички. Първенството наистина бе тежко, безспорно най-трудният сезон. Печелил съм в Испания и Германия, но Ливърпул се оказа най-силният конкурент, с много качествен отбор”, сподели Пеп по повод поредния си индивидуален успех в треньорската кариера.

Освен до шампионската титла, 48-годишният Гуардиола изведе отбора до трофея Къмюнити шйлд, спечели Купата на Лигата, а може да вдигне още един в събота, когато предстои финала за ФА Къп срещу Уотфорд.

След Пеп в класацията се наредиха Юрген Клоп (Ливърпул), Маурисио Почетино (Тотнъм) и Нуно Еспирито Санто (Уулвс).