Гуцанов: Може и да има кабинет с мандата на ГЕРБ или ДПС

Недоумявам как Нинова говори за дворцов преврат, сама си подаде оставката, заяви социалистът

Новини
09:29 - 22 Юни 2024
3302
Гуцанов: Може и да има кабинет с мандата на ГЕРБ или ДПС

БСП е един жив организъм. Нашата партия е класически тип партия. Това заяви пред БНТ председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов.

Националният съвет на партията е решил да бъде изключен от групата Калоян Методиев без против и въздържал се, по думите му. Има нарушения с влизането му в листата, каза депутатът. Партията е единна в гласуването си в НС, според него.

Първият и вторият мандат няма да бъдат подкрепени от БСП. България не трябваше да предоставя оръжия на Украйна, подчерта Гуцанов. БСП не иска страната ни да изпраща жива сила там.

ИТН са на крачка от коалиционни, партньорски отношения с ГЕРБ и ДПС, смята депутатът. Той обаче не изключва правителство с някой от първите два мандата.

Борислав Гуцанов недоумява думите на Корнелия Нинова за дворцов преврат в партията и припомни, че тя си е подала сама оставката. Изглежда, че тази оставка е проформа, заподозря народният представител.

Сега е ключово БСП да започне своето обединение, категоричен бе Гуцанов. Той се надява лявото обединение да е факт до събора на Бузлуджа, както и да спре студената война с президента.

Лявото обединение е необходимо на България, категоричен е социалистът. Искаме България да бъде възродена, настоя Гуцанов. Според него социалистите не приели замразените отношения с президента. Той настоя да се спре войната вътре в партията. Хората искат обединение, убеден е червеният депутат.