Густаво Бусато: Задължен съм много на ЦСКА

Чувствам се щастилив на "Армията", заяви вратарят на армейците

Спорт
17:47 - 12 Януари 2023
1784
Густаво Бусато: Задължен съм много на ЦСКА

Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато говори за изминалата 2022-ра година, целите през 2023-та и мачовете срещу Левски и Лудогорец.

"От професионална гледна точка годината беше една от най-добрите ми в ЦСКА. Очаквам 2023 да бъде още по-силна. Надявам се да запазим представянето от 2022 година. Надявам се да продължим да бъдем на топ позицията, което е и нашата цел", сподели бразилският страж на лидерите в класирането.

"За първи път от моя престой в клуба сме първи на полусезона. Знаем, че последните 10-12 години Лудогорец винаги е печели. Не трябва да правим компромиси през втората част от шампионата, за да постигнем това, което искаме. Нашата цел е да станем шампиони. Израснах много, но всичко е коствало много работа, труд. Ние вратарите тук винаги сме работили здраво. Трябваше много бързо да свикна с моите съотборници, когато пристигнах в отбора. Много съм щастлив, че успях да се внедря в отбора и съумях да стана първа опция", допълни той пред dsport.

"Три пъти стигнахме до финал за Купата на България и един път успяхме да я спечелим. В шампионата също много пъти сме били близо до първото място, но нещо не се получава. Надявам се тази година нещата да бъдат различни. Наясно сме, че ще бъде много трудно, но с работа и старание, смятам че нашите цели ще бъдат възможни.

Шампионът не е само тези два мача срещу Левски и Лудогорец, изиграхме още 16 мача. Да, тези срещи са важни, но всеки мач има своето значение и тежест. В крайна сметка в момента ние сме първи. Срещу Левски не играхме добре, това е истината. Срещу Лудогорец обаче беше друго. Показахме, че сме отбор, който е победител и се бори за своето. В този мач показахме, че сме ЦСКА. Играхме по-добре от тях, имахме повече шансове за гол. За нещастие понякога е така във футбола и не печели по-силният отбор в мача. Сега се събираме да работим заедно, за да сме по-силни в следващите мачове и да побеждаваме. Ние искаме точно това", каза Бусато.

"Аз съм много задължен на ЦСКА. За всичко, което ми даде клубът през тези години. За възможността да играя мачове в европейските турнири, да ставам по-добър играч. Не само по-добър вратар, но смятам, че ставам и по-добър човек като цяло. Чувствам се щастлив тук и се надявам да продължа с ЦСКА", завърши бразилският вратар на рекордьорът по титли в България.