Хакерът на НАП: Да, руснак съм, готвя ви още атаки

Крими
13:05 - 16 Юли 2019
4346
Хакерът на НАП: Да, руснак съм, готвя ви още атаки

"Да, руснак съм", разкри един от хакерите срещу системите на НАП в писмо до Нова телевизия, в което заплашва, че готви нови атаки и течове на данни.

„Изтичането на данни се случва от 11 години насам. Ако правителството успее да разкрие тази система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация”. Това написа в анонимният, извършил пробива, при който изтекоха лични данни на 5 млн. души от системата на НАП.

Хакерът разкрива, че е руски гражданин, женен за българка. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко прецакана е държавата ви”, пише мъжът.

„Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още две порции данни – отново от Министерството на финансите”, се казва още в електронното писмо.

Ето и оригиналния текст на имейла: