Халил Летифов: ДПС иска да е във властта, бяхме готови да подкрепим ГЕРБ

Според зам.-председателя на партията и Цветанов, и Христо Иванов трупат известност на неин и на Ахмед Доган гръб

Политика
08:44 - 17 Февруари 2021
1445
Халил Летифов: ДПС иска да е във властта, бяхме готови да подкрепим ГЕРБ

"Трябва да има ясни приоритети на следващите управляващи, да са се гарантира развитието на България. Ще седнем на масата с всички системни партии и несистемните, които имат ясни приоритети. С партии, които насаждат ксенофобия няма да преговаряме," заяви заместник-председателят на ДПС Хилил Летифов по Нова телевизия.

"Съгласете се на мен, че в момента правим планове на основа на социологията. Нека видим резултатите от вота на хората. Още в предния парламент бяхме готови да подкрепим правителство на малцинството на ГЕРБ, без патриотите. Властта не е самоцел на ДПС, но е задължителна ясна програма за действие. Ние в поведение анти не участваме. Има унищожително разрушаване на диалога и между партиите, и между институциите", допълни той.

"Приоритетите на ДПС са ясни от 30 години. Ориентацията е ясна. Още при наличието на Варшавски договор г-н Доган заяви пътя на България през НАТО и ЕС. Сега да ни питат като "Отровното трио" какво ще правим."

"Качването на гърба на г-н Доган на Росенец от един политически субект и го хвана социологията. Това е едно политическо ОПГ. Това бе началото на кампанията. Борбата за властта след изборите ще бъде безмилостно жестока", прогнозира той.

"Делян Пеевски има много номинации. Ако присъства или отсъства ще е знак, че това е решението на ръководството на ДПС. Кой вярва на лъжите на Цветанов?", попита той. Просто поредният участник, който с риторика анти-ДПС иска да успее.