Хаос в Lupa.bg: Пускат контактните от Англия

Новини
15:10 - 28 Декември 2020
3926
Хаос в Lupa.bg: Пускат контактните от Англия

На поредния куриоз станаха свидетели българските граждани при пристигането си у нас от Англия. Оказа се, че само заразените с коронавирус биват задържани на летището, а останалите ги пускат. 

След като бяха забранени полетите между България и Великобритания, се направи компромис и беше позволено да се приберат тези нашенци, които имаха желание да го сторят.

При тестовете, извършвани при пристигането, малка част са били заразени с COVID-19, но останалите, които в случая се оказват контактни лица, са пускани да си ходят. Те трябва да са под карантина 10 дни, а заразените 14. Но кой как се придвижва до адреса, посочен в декларацията, остава като "свободен електрон". 

"Странно е, но ние с тези хора сме били в един полет, след това в автобуса от самолета до терминала, а по-късно и при чакането при паспортната проверка. Част от хората не си носят маските както трябва, което е също предпоставка за разнасяне на заразата. Всеки роптае, не иска да е карантиниран, но... ", коментира пред Lupa.bg Радослав С., който се завърна преди дни от Лондон.

Куриозното е, че хора от РЗИ коментираха в медиите, че заразените ще бъдат временно изолирани в транзитна зала на летище "София", но впоследствие се оказа, че такава не съществува от години.