Хари Кейн: Трябва да грабнем този шанс

Спорт
20:29 - 07 Юли 2021
1636
Хари Кейн: Трябва да грабнем този шанс

Капитанът на Англия Хари Кейн сподели, че той и колегите му трябва да се възползват от шанса, който се открива пред тях да играят на финал на голям форум. Той също така сподели, че очаква много тежък двубой, но всички в състава на "трите лъва" вярват в себе си.

"Това е шанс, който трябва да грабнем и да докажем, че можем да го сторим. Искам да излезем освободени, но с целия реален фокус, че трябва да се класираме за финала. Който и да било играч на Англия участва на големите турнири с огромно напрежение върху себе си. Говорих след мача с Германия, че напрежението беше огромно, но играхме отборно. Минахме през това препятствие и искахме същото срещу Украйна".

"Имаме да извървим още дълъг път под това напрежение. Това е част от пъзела на голям турнир. Мнозина от нас се справят с това в ежедневието си в своите клубове – финали в Шампионска лига, финали за купи. Този наш състав е далеч по-опитен от това, което беше през 2018-та година".

"Дания има страхотни индивидуалности и са голям отбор. Не допускат много голове, а вкарват доста в срещите си. Двата мача от Лигата на нациите бяха тежки, но ние бяхме в единия от тях с 10 човека. Играхме добре, но не дотолкова, за да стигнем до резултат. Очакваме тежък мач, имаме вярата в себе си. Ако подходим правилно в сряда вечер, мисля, че сме способни да победим", обясни Кейн.