Хекимян бесен: ПП-ДБ и "Спаси София" съсипаха сбирката на СОС за трафика

Единственият ремонт, който ще свърши бързо, е на кабинета на зам.-кмета по финансите

Новини
14:22 - 17 Октомври 2024
1599
Хекимян бесен: ПП-ДБ и "Спаси София" съсипаха сбирката на СОС за трафика

Поредното задръстено нещо в града бяха коридорите в Столична община с общински съветници от ПП-ДБ-СС, които изобщо не влязоха в залата. Това заяви пред председателят на групата на ГЕРБ в СОС Антон Хекимян по повод проваления кворум на извънредно заседание. Сбирката бе поискана от ГЕРБ, а темата бе задръстванията в града. В залата не влязоха от ПП-ДБ-СС, "Синя София" и част от "БСП за България"

По думите на Хекимян единственият ремонт, който ще свърши бързо, е този на кабинета на заместник-кмета по финансите. "Видяхме липса на кмет, липса на управление, липса на общински съветници. ППДБСС в комплект с кмета Терзиев са една голяма липса", отсече Димитър Вучев.

Мирослав Боршош призова гражданите да подават сигнали към тях, тъй като управлението няма да реши нищо. Той обеща групата на ГЕРБ да не остави нещата така и да има нови извънредно заседание. "Управлението на града се извършва от група разглезени деца. Благодарение на нас има управление, има бюджет, благодарение на нас се случиха най-качествените доклади", каза Прошко Прошков.

След като бяха събрани необходимите 21 подписа, или 1/3 от гласуващите в местния парламент, миналата седмица председателят Цветомир Петров насрочи заседанието за днес.

На заседанието столичният кмет Васил Терзиев трябваше да отговаря на въпросите на общинските съветници за натоварения трафик и „кошмарните задръствания“, които се образуват ежедневно по софийските улици и булеварди.

Преди началото на извънредното заседание Ваня Григорова обяви, че няма да участва в него, защото то е с предизборна цел. От „Синя София“ също отаказаха да участват „в този фарс“.