HelpKarma изреваха: Подложени сме на огромен натиск

Новини
18:35 - 06 Ноември 2020
7830
HelpKarma изреваха: Подложени сме на огромен натиск

След като народният гняв се изля със страшна сила в страницата във Фейсбук на платформата за дарения HelpKarma, от фондацията се ожалиха в социалните мрежи, че са подложени на "огромен натиск". Те в момента обмислят как да оправдаят огромните суми за заплати, както и заеми на близки лица.

Собственикът на платформата Константин Кръстев, който се оказа акционер и във фирмата за бързи кредити "Кредисимо"

След сутрешния репортаж по Би Ти Ви стана ясно, че техническият директор Славчо Славчов е получил за декември 2019 г. над 80 000 лв. Първоначално е имал заплата над 20 000 лв., в друг период - над 50 000 лв. Общо за две години е получил сумата от над 775 000 лв. Колосалните пари, които е прибирал, с основание вбесиха хората, голяма част от които са дарители за различни каузи. Прокуратурата пък оповести, че започва проверка.

"Подложени сме на огромен медиен и обществен натиск и сме напълно наясно, че очаквате от нас официално становище по всички въпроси, което ще споделим възможно най-скоро. Най-важното за нашия екип в момента е всеки един човек с кампания в HelpKarma да бъде спокоен - всички събрани средства за вас са налични и защитени! Както винаги досега няма да си позволим да забавим нито един превод от кампания. Продължаваме да работим със същото темпо, грижа и емпатия към вас и всички дарители, на които искаме да обърнем особено внимание - нито един лев в HelpKarma не е бил “отклоняван“!" - твърдят от платформата, но почти никой не им вярва...

Повече от странно е, че в банковите сметки на фондацията има над 5 милиона лева и те все още не са разпределени. Източници на Lupa.bg разкриват, че има сериозни съмнения за надписани фактури за разходи, в това число и за "реклама".