Хенри Кавил дари $ 1 млн. за пострадалите от земетресението в Турция

Свят
13:02 - 08 Март 2023
4118
Хенри Кавил дари $ 1 млн. за пострадалите от земетресението в Турция

Британският актьор Хенри Кавил дари 1 милион долара от личната си сметка в полза на пострадалите от земетресенията в Турция, съобщи Turkey Posts English.

Освен финансови средства звездата от продукции като "Човек от стомана", "Батман срещу Супермен" и "Вещерът" е предоставил на населението в пострадалите райони палатки, продоволствие за хората и храни за животни. Изданието отбелязва, че по време на посещението си в страната, което е първо за него, актьорът се е държал скромно и дружелюбно. Той бе отседнал в хотел в курорта Белек край Анталия.   

Хенри Кавил бе в Турция за снимките на холивудския филм на Гай Ричи The Ministry of Ungentlemanly Warfare, но запретна ръкави да се погрижи за хората от земетръсните зони, изгубили всичко вследствие на страшното природно бедствие, с което спечели уважението и обичта на турската общественост.

Самият Гай Ричи нарича Анталия свое вдъхновение и не пести средства за втория си филм в Турция – военно-историческа драма. Снимките за продуцираната от Холивуд лента ще продължат в ботаническия парк за EXPO 2016 и в 11 различни турски вилаета. Първият е прожектираният и у нас "Операция Форчън: Троянски кон".  

На 6 февруари земетресение с магнитуд 7,7 (по други данни 7,8) разлюля Югоизточна Турция в близост до град Газиантеп и вилаета Кахраманмараш. То стана най-силното в историята на страната след 1939 г. и бе последвано от над 2100 вторични труса. Броят на жертвите до момента надвишава 46 000.