Хенри Кавил е уволнен като Супермен

САЩ
23:30 - 15 Декември 2022
6494
Хенри Кавил е уволнен като Супермен

Британският актьор Хенри Кавил потвърди, че повече няма да играе ролята на Супермен, съобщава Си Ен Ен - част от същия медиен конгломерат, в който са и филмите на DC Comics (Warner Bros Discovery). 

Въпреки че пред октомври актьорът обяви, че ще се завърне в ролята на Човека от стомана и дори се появи за малко в допълнителна сцена от "Черния Адам" с Дуейн Джонсън  - Скалата, тези намерения са се провалили. 

В Инстаграм пост Кавил разказа за срещата си с режисьора Джеймс Гън и продуцента Питър Сафран, които също през октомври бяха обявени за управляващи директори на DC Studios.

"Аз, в крайна сметка, няма да се завърна като Супермен", написа той. "След като студиото ми каза да обявя завръщането си през октомври, преди тяхното назначаване, това не е най-приятната новина. Но това е животът."

Кавил изпълни ролята на Кларк Кент/Супермен в четири филма (ако не броим единичната сцена в "Черния Адам") от 2015-а насам - "Човек от стомана", "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", "Лигата на справедливостта" и четиричасовата режисьорска версия "Лигата на справедливостта на Зак Снайдер". Опитът на DC Studios да изгради печеливша филмова вселена по подобие на тази на Marvel обаче претърпя относителен неуспех и с това е свързана смяната на караула в компанията.

Гън, по-известен като режисьор на "Пазителите на галактиката" за конкурентното студио Marvel, също се изказа в социалните мрежи вчера. Той заяви, че планът на новия управляващ тандем за развитието на DC е готов и в началото на идната 2023 г. ще споделят "вълнуваща информация" за първите проекти в него. 

Вече е ясно, че Гън и Сафран искат по-млад Супермен. Те ще снимат филми, които ще се фокусират върху по-ранна част от живота на героя. След поста Джеймс Гън отговори на въпроси на фенове и каза също, че пише сценарий за Супермен, който няма да бъде за произхода на героя. Ден по-рано стана ясно, че сред взетите от двамата решения е също да не продължават "Жената чудо" с трети филм, което предизвика гнева на режисьорката Пати Дженкинс.

Неотдавна Хенри Кавил трябваше да понесе още една тежка загуба: след три сезона в главната роля на "Вещерът", той вече няма да играе в сериала на Netflix. Ролята на Гералт от Ривия ще поеме Лиъм Хемсуърт.