Хлапаци откраднаха опел и катастрофираха

Момчетата са арестувани от полицията в Златоград

Крими
16:50 - 05 Май 2020
2285
Хлапаци откраднаха опел и катастрофираха

Момчета на 15 и на 18 години са откраднали лек автомобил опел и са катастрофирали с него часове след това. Те взели автомобила, собственост на 49- годишна жена от Златоград, без нейно съгласие и с намерението да го ползват.

На същата улица обаче отнетият автомобил се е блъснал в ремарке за лек автомобил "Еклес сапфир" с пловдивска регистрация, собственост на 23-годишна пловдивчанка. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Щетите са в процес на изясняване. Двете момчета са задържани за срок до 24 часа. В село Барутин, община Доспат е заловен още един 16-годишен ученик, който подкарал "Дачия Логан". Колата е на 30-годишен мъж от Доспат и тя му е била отнета. В хода на проверката се установява, че автомобилът е отнет от собственика, без негово знание и съгласие.

По случая е образувано досъдебно производство. Наред с това, на неправоспособния водач е съставен акт за установяване на административно нарушение, отнето е свидетелството за регистрация на МПС и регистрационните табели на автомобила.