Хора на Цветан Василев топят премиера с нов сигнал

Движение "Боец" обвини Борисов в престъпна небрежност за катастрофата при Своге, Бойко

У нас
16:00 - 19 Април 2019
4674
Хора на Цветан Василев топят премиера с нов сигнал

Смятаните за глашатаи на фалиралия банкер Цветан Василев от движение "БОЕЦ" направиха нов неуспешен опит да натопят премиера Бойко Борисов - този път със сигнал в прокуратурата, че Борисов бил официално известен за дефектите по пътя Мездра-Своге-Нови Искър и не бил предприел нужните действия. На пътния участък загинаха 20 души през лятото на 2018 г.

От правителствената служба обаче изпратиха информация, че още на 8 март 2018 г. началникът на кабинета на Борисов е изпратил писмо на МРРБ със сигнал на кмета на Своге за опасния път. Веднага след това ресорният министър е разпоредил незабавно на Агенцията за пътна инфраструктура да докладва за състоянието на отсечката и за предприетите мерки, за да бъде изготвен отговор до кмета с копие до Борисов.
В резултат на проверката от края на месец май 2018 г., АПИ подготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на фирмата – изпълнител да отстрани възникналите дефекти в обхвата на пътя.
Министър председателят Борисов е предприел необходимите мерки за реакция на подадения от кмета на Своге сигнал, категорични са от правителствената служба.