Хора на Нинова искат оставките на Зафиров и Гуцанов

В Смолян се оттеглят шестимата номинирани за народни представители, начело с областния председател на БСП Емил Хумчев

Новини
12:02 - 23 Септември 2024
2909
Хора на Нинова искат оставките на Зафиров и Гуцанов

"В БСП искат оставката на Атанас Зафиров и Борислав Гуцанов, наблюдава се процес по масово напускане от листите. С остри реакции и гневни отворени писма членове на Изпълнителното бюро на БСП, депутати, областни председатели поискаха оставката на временното ръководство на социалистическата партия", пишат социалисти в отворено писмо до медиите.

В Смолян се оттеглят шестимата номинирани за народни представители, начело с областния председател на БСП Емил Хумчев. За първи път от години листа в родопската община ще се реди служебно от София.

В Хасково социалисти масово напускат листата, оставяйки на практика сам водача от АБВ. И там листата ще бъде редена служебно от София. Във Враца 9 от 10-те общини на областта не са представени в листите. Четирима напускат в Кюстендил, начело с председателя на младежкото БСП-обединение Десислава Разсолкова, която отказа участие в листата, заявявайки, че политиката не е място за безпринципни хора.

Разломът в Столетницата продължава, след като вчера изтъкнати социалисти отказаха да участват в предизборната кампания на БСП. Това са д-р Събина Петканска в Сливен, Борис Цветков в район "Искър“ в София, социалисти от столичния район „Младост“, членове на Общопартийната контролна комисия, ветерани. Оставката на Атанас Зафиров и изваждането му от листите поиска Генади Събков, бивш кмет на Мездра, народен представител от „БСП за България“ в 50-то НС, член на Изпълнителното бюро на БСП.

"Ако имате идея да се борим за идеи, чест и морал - все още не е късно да направите първа крачка: незабавно изтеглете Зафиров", призова бившият кмет на Мездра, депутат и член на БСП Генади Събков.