Хотелиер пред Lupa.bg: Бутаме 20 бази на Слънчака

Общество
10:45 - 08 Октомври 2019
7698
Хотелиер пред Lupa.bg: Бутаме 20 бази на Слънчака

Минимум 20 хотела ще бъдат бутнати след сезон Лято 2020 г., прогнозира пред Lupa.bg предприемач с няколко почивни станции на Слънчев бряг. Мрачният сценарий идва след фалита на топ туроператора "Томас Кук" и последвалото обявяване в несъстоятелност на един от най-големите контрагенти на британската компания у нас "Астрал Холидейз".  

Към момента над 100 са хотелите в Испания, Италия, Гърция и Турция, които са заявили, че фалират заради туроператорската криза.  

„Астрал Холидейз“ се е забавил, тъй като не са се разплащали далеч преди „Томас Кук“ да обяви фалит. Това нанася щети на кредиторите“, обясни днес шефът на туристическата камара Румен Драганов.

„Трябва собствеността да се прехвърли на сателитни дружества, за да не изпуснем следващия летен сезон. Проблемът е много голям. Трябва да се помогне на колегите, които са в беда, за да могат да изчистят тази структура до март, тъй като се подписват договорите за следващия сезон, а те може да бъдат провалени при по-късно обявяване на несъстоятелсност“, добави той.