Христо Иванов брани премиера от критиките на Радев

Има време за мръщене и тропане по масата, защити лидерът на ДБ новата власт

Политика
13:32 - 02 Февруари 2022
2716
Христо Иванов брани премиера от критиките на Радев

Христо Иванов – съпредседател на ДБ, която влиза в управляващото мнозинство, определи критиката към Петков като неуместна.

„Смятам, че трябва да подкрепим усилията на премиера да даде тласък в позитивен дух. Винаги има време да се мръщим и да тропаме по масата. Но много е лесно да загубиш възможността да започнеш с добра нотка“, подчерта Иванов. В същото време отбеляза, че отказът на вицепремиера и лидер на БСП Корнелия Нинова да посети югозападната ни съседка е обоснован, след провокативната среща на президента на страната Стево Пендаровски с представители на сепаратистки настроената организация ОМО "Илинден".

Той допълни, че правителството се крепи на стабилността на четворната коалиция в парламента, а не на отношенията с президента. „Тук коалицията работи добре“, увери десният политик, цитиран от "Гласове".  

По въпроса за кадровата смяна в "Булгаргаз" Иванов посочи, че това е действие от компетентността на изпълнителната власт. Но добави, че новото ръководство на компанията дава позитивни сигнали с понижаването на цената на газта. Това всъщност е нещо, което се случи при предното ръководство.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков коментира, че вчерашните критични думи на президента срещу премиера са признак не просто за напрежение между двамата, а за конфликт, за който Северна Македония е само повод. Биков заяви, че реалната причина за сблъсъка всъщност е рокадата в "Булгаргаз".