Христо Иванов: Влизаме с капитала на ДБ във властта (НА ЖИВО)

Новини
10:15 - 07 Декември 2021
2998
Христо Иванов: Влизаме с капитала на ДБ във властта (НА ЖИВО)

Надявам се, че този път наистина ще успеем да излъчим едно управление. Колкото и да изглежда труден процесът, той този път е малко по-лесен. Въпросът е как ще функционира. Това заяви на консултациите при президента лидерът на ДБ Христо Иванов. 

Това управление осигурява на страната не просто редовно правителство, но осигурява изключително важната възможност да започнем промяната. Дълбока трансформация за това как се упражнява властта. Много важно е, че мнозинството ще може да функционира самостоятелно – без ДПС и ГЕРБ, подчерта той.

Тази карантина, в която трябва да се поставят носителите на корупционния вирус е важна предпоставка. Това управление ще може да започне трансформация на администрацията, да направи важни стъпки в много отношения. ДБ имаме решение да подкрепим кабинета, влизаме в мнозинството с капитала, който нашата формация носи, заяви Иванов.

Нашата борба започна с правозащитните усилия за върховенство на закона и съдебна реформа. Влизаме с този исторически опит и този тематичен код. Трябва да се смени философията на властта, заяви Христо Иванов.

Някои критики по темата за сигурността отправи ген. Атанас Атанасов.

"Очертава се ситуация, в която сектор "Сигурност" като структура, механизъм и персонален състав за управление да изглежда дебалансирана. Тъй като вие имате отношение към този сектор, ви моля да вземете предвид това, което казвам. По време на служебните правителства бяха сменени всички шефове на специални служби и това трябваше да се случи, защото през Борисовото управление, секторът беше кадруван от удобни хора, които не да разкриват, а да прикриват злоупотребите у нас. Но някои от назначенията не бяха удачни", заяви тъмносиният шеф.

Ще ви моля това нещо да го обсъдим. Например главният секретар на МВР считам, че му е твърде висока тази позиция, на която е поставен. Получават се такива грешки, каза Атанасов.

Това е третата ни среща и дано сложи край на изборния маратон. С вота си за вас българските граждани показаха, че искат безкомпромисна защита на правовата държава. Отговорността за последователно отстояване на принципа на върховенство на закона е ваша обърна се държавният глава Румен Радев към представителите на "Демократична България" Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев.

Пред вас стои отговорността да поемете ангажимент за последователно отстояване на правото, заяви президентът Румен Радев.