Христо Мутафчиев бойкотира зеления сертификат

Шефът на Съюза на артистите иска да бъдат включени и тестовете за антитела

Актуални новини
12:55 - 20 Октомври 2021
3014
Христо Мутафчиев бойкотира зеления сертификат

Обявявам бойкот на "зелените" сертификати до момента, в който в тях не бъдат включени и тестовете за антитела. Дотогава няма да изпълнявам разпорежданията на Министерство на здравеопазването. Това заяви председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев в "Твоят ден" по Нова телевизия. 

По думите му е много важно да падне заповедта, която казва, че се позволява работа на 30% капацитет, защото от тях 10% няма да влязат.

"Ако имаме разрешение за 100% посещаемост, остават 80% неваксинирани, които евентуално няма да влязат заради липса на "зелен" сертификат. По моя информация все още не са поръчани антигенни тестове, така може да се получи забавяне, тъй като е необходимо време за доставка. По този начин хората ще бъдат задължени да се ваксинират, аз съм против това, въпрос на личен избор е", коментира Мутафчиев.

Според него сегашният министър на културата до момента не е поканил нито една браншова организация на среща за обсъждане на проблемите.

"Аз съм "за" ваксинацията! Но да не забравяме, че все още е въпрос на избор и хората не бива да бъдат притискани! В настоящата заповед на министъра на здравеопазването има доста неуредици с различните браншове. Някой се опитва да раздели обществото и да настрои хората едни срещу други. Това трябва да спре!", коментира по-късно във фейсбук Христо Мутафчиев.

Снимка: Агнес Методиева