Хубавата Ана поздрави Басти - той с бутонки, тя на токчета

Бившият германски национал Бастиян Швайнщайгер обяви края на кариерата си

Спорт
16:18 - 09 Октомври 2019
2482
Хубавата Ана поздрави Басти - той с бутонки, тя на токчета

Една любов продължава, но една крариера престана да съществува - тази на Бастиян Швайнщайгер. Бившият германски национал каза край на футболната си кариера.

Преди месеци той направи бенефис с екипа на родния си Байерн Мюнхен в мач срещу настоящия си клуб - Чикаго Файър. В крайна сметка легендарният германски футболист, който е световен шампион с Бундестима от 2014-та, имаше колебания кога да окачи окончателно обувките на пирона. Реше да е сега - когато Чикаго не успя да се класира за за плейофите в американскакта МЛС.

"Скъпи фенове, моментът да се оттегля настъпи, така че спирам с футбола след края на сезона. Искам да ви благодаря, както и на отборите, в които съм играл, защото преживях невероятни моменти. Разбира се съм благодарен на съпругата си Ана Иванович и семейството си за подкрепата. Спирането с футбола малко ме натъжава, но също така съм развълнуван от вълнуващите времена, които ме очакват“, написа Швайнщайгер в Туитър.

Швайни спечели 8 титли на Германия, 7 купи на страната и Шампионската лига през 2013-а с Байерн, за който записа 500 мача. След това премина в Манчестър Юнайтед, като през 2015-а вдигна ФА Къп и Купата на Лигата, преди да замине за Чикаго през 2017-а.

За националния отбор се отчете с 24 гола в 121 мача, като дебютира още на 19 години и спечели световната купа през 2014.

Неговата половинка - бившата профи тенисистка - Ана Иванович, също отдаде заслуженото на съпруга си.

"Поздравления за невероятната кариера, любов моя! Нямам търпение да видя какво ще е следващото приключение за нашето малко и прекрасно семейство. Не бих могъл да бъда по-горда днес. Обичаме те!", написа красивата сръбкиня.