Хванаха пиян украинец зад волана в Перник

Новини
11:53 - 20 Март 2023
943
Хванаха пиян украинец зад волана в Перник

Украински гражданин със статут на временно пребиваващ в страната е бил хванат да шофира пиян. Пернишките полицаи спрели за проверка в центъра на  града лек автомобил "Опел".

Оказало се, че водачът е седнал зад волана с 1, 55 промила алкохол в издишания въздух. Чужденецът е дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч с полицейска заповед.

Друг пиян шофьор бе хванат в радомирското с. Извор. 47-годишен местен жител управлявал лек автомобил „Ауди“ с 2,19 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.

С 2,81 промила алкохол в издишания въздух е шофирал пък лек автомобил „Мерцедес“ 63-годишен перничанин. Мъжът бил проверен вчера, на ул. „Бл. Гебрев“ в пернишкия кв. „Изток“. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч.

Други двама водачи пък са карали коли след употреба на наркотици. Единият е на 24 г. от с. Студена, шофирал „Сеат“ след употребата на канабис. 

Вторият е 37-годишен перничанин, управлявал лек автомобил „БМВ“ след употреба на канабис и амфетамин.  Отказал е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.