И Формула 1 събира пари за Австралия

Шефовете организират специален аукцион, наддаванията стартират от днес

Спорт
15:30 - 22 Януари 2020
1648
И Формула 1 събира пари за Австралия

Формула 1 ще организира търг средствата, от който ще бъдат дарени за най-засегнатите части от пожарите в Австралия. Наддаванията започват от днес, 22 януари, и ще приключат на 16 февруари.

На търга ще бъдат предложени различни предмети на пилотите и от болидите, както и някои допълнителни преживявания.

Това включва запознанство с пилотите и шефовете на отборите, включително световния шампион Люис Хамилтън и боса на Ферари Матиа Биното. Сред другите „екстри” са обиколка на пистата „Албърт Парк” в Мелбърн в кола за сигурност, вечеря с директора Рос Браун и др. Сред предметите пък намираме състезателните ръкавици и обувки на Даниел Рикардо от първия му сезон в Рено, състезателните костюми на Макс Верстапен и Алекс Албон от 2019 г.

Сезон 2020 на Формула 1 ще започне именно в Австралия на 15 март.

„Австралия винаги е била и ще продължава да бъде много специално място за Формула 1. Австралийците са важна част от нашата сплотена общност и изпращаме нашите съболезнования на всички, засегнати от ужасните пожари“, се казва в съобщение от Ф1.

Световният шампион Люис Хамилтън вече заяви, че ще дари 500 хил. щатски долара в помощ на спасяването и грижите за уникалната природа на Австралия, засегната от това бедствие.