И Христо Иванов заснет във Виена. При Иван Кръстев ли ходят всички?!

Лидерът на "Да, България" най-вероятно е провел среща с Кирил Петков в австрийската столица

Политика
22:51 - 30 Май 2023
16319
И Христо Иванов заснет във Виена. При Иван Кръстев ли ходят всички?!

Председателят на "Демократична България" Христо Иванов бе заснет Виена тази вечер. Папарашките снимки на лидера на ДБ и правосъден министър във второто правителство на Бойко Борисов се появиха в сайта "Блиц". Иванов е щракнат на самолетната писта, докато чака полета на Австрийските авиолинии, с който да се завърне в България.

Появата на Христо Иванов в австрийската столица идва само ден, след като там бе заснет Кирил Петков да се среща със свой приятел в престижно заведение в сърцето на Виена. Лидерът на ПП дори караше тротинетка по улиците.

Христо Иванов бе заснет тази вечер на летището във Виена

Все още не е ясно дали Кирил Петков и Христо Иванов са имали планирани срещи в Австрия, но е много вероятно двамата да се събрали във Виена, далеч от любопитните погледи на журналистите, за да обсъдят каква да е тактиката след изнесените скандални записи от бившия депутат на ПП Радостин Василев, заплашващи да осуетят коалицията им с ГЕРБ.

Вчера Иванов не се появи в президентството, където Румен Радев връчи втория мандат на акад. Николай Денков. От страна на ДБ бяха ген. Атанас Атанасов и Надежда Йорданова. Вероятно още тогава Христо Иванов не е бил в София, а е бил на тайни срещи във Виена, допускат източници на Lupa.bg. Напълно възможно е той да е бил там заедно с Кирил Петков, който се прибра тази сутрин. Кирил Петков обяви, че е пътувал заради важна конференция, но участието му в нея приключи по-рано от предвиденото.

И докато вчера в австрийската столица Кирил Петков бе в типичното си весело настроение, яхнал тротинетката, то Христо Иванов бе изключително напрегнат и водеше оживени разговори по мобилния си телефон, който не спираше да звъни.

Най-вероятно и Христо Иванов, и Кирил Петков са били на среща при Иван Кръстев, допускат политически анализатори пред Lupa.bg. Офисът на Кръстев, който минава за един от архитектите на обединението на ГЕРБ с ПП-ДБ, е базиран в сърцето на Виена. Иван Кръстев е политически наблюдател на "Ню Йорк Таймс" и "Файнейншъл Таймс" и се ползва със солидни позиции в либералната общност в цяла Европа, както и в САЩ.

На този етап съдбата на правителството на ГЕРБ с ПП-ДБ все още не е ясна, но шансовете то да бъде реализирано са позитивни. По-рано днес Мария Габриел обяви, че преговорите може да продължат, но ГЕРБ вече ще имат нови условия. Най-вероятно ще бъдат предложени нови министри, вместо предварително планираните от ПП, допускат политически наблюдатели.