И Карбовски се изходи за ПИЗА: Има заговор срещу децата ни!

За сметка на това имаме премиер академик

Общество
13:40 - 06 Декември 2023
4688
И Карбовски се изходи за ПИЗА: Има заговор срещу децата ни!

Новината за европейското изследване PISA 2022, (в което нашите ученици са на последно място) в централните новини на БТВ се появи накрая, в 19 часа и 20 минути. Защо не беше първа новина? Защото има заговор срещу децата ни. Това твърди бившият журналист и фаворит на Елеонора Митрофанова Мартин Карбовски.

В новината се казаха куп глупости, една от които беше, че Цикълът на Кребс трябва да бъде обяснен по-интересно на учениците.

Защо се говорят глупости?

Защото заговорът срещу децата ни е организиран от самите нас.

Образованието ни е под игото на политиците. Подчинено е на чужди идеи, заради един вълк в кошарата. Вълк, за който никой не говори. Това са неправителствените организации, които са платени отвън и се бият за влияние и чужди пари. И не, това не е слон в стаята. Това е вълк в кошарата.

Образованието ни е под робството на либерализма. Никаква власт за учителя, угода за ученика, създаване на лесно. Към това се прибавиха ужасните идеи на локдауна и кошмара на дистанционното обучение.

В резултат - нивото е плачевно. Кошмарно. Уникално кошмарно, ако трябва да употребим една от малкото думи, с които децата ни си говорят. Уникално зле. Топ скапано.

За сметка на това имаме премиер академик. Парадокс на лъжата, че децата учат. И разбира се, в новините казаха, че децата трябвало да четат повече вкъщи.

Това трябва да спре. И това състояние има само една спирачка. Това е учителят с власт. Няма учител лош човек. Но днешната система унизява учителя откъм:
а) парите
б) родителите
в) самият ученик

Нашето общество, прогорено от либерални гадости, не иска да признае, че образованието е принуда. За някого дори е жестокост, срещал съм такива хора. Днес неучещият и учещият ученик имат еднакви права и никакви задължения. Никакви. 

Всичко това се крепи на повдигането на рамената ни. И на репликата, че такива са времената.

Какво им е на времената? Турски ли са? И в най-мрачни епохи българите са съумявали да изучат повечето си деца. Сега какво ни е?

Сега просто няма воля. Робство е. Робство на розовия еднорог и ученето по желание.

Учителите знаят какво да правят. Но нямат властта. И повярвайте ми, властта на учителите не беше отнета от лошите родители. А от липсата на система, която да сваля неучещите към производството, а учещите към още учене.

Върнете властта на учителите. Без никаква носталгия ще ви го напиша на руски. Защото и в най-тегавите години на комунизма образованието възпитаваше и създаваше. Сега образованието прави само едно успешно нещо - разрешава на децата да не учат. Официално е.

Върнете властта на учителите!