И Ненчев атакува Стефан Янев, иска оставка

Дори БСП не си позволява толкова арогантно и категорично отношение за конфликта Русия-НАТО, заяви бившият военен министър

Новини
14:32 - 01 Февруари 2022
1847
И Ненчев атакува Стефан Янев, иска оставка

Лидерът на БЗНС Николай Ненчев продължава да иска оставката на военния министър Стефан Янев. "Това е най-малкото, което бихме могли да направим, защото това на първо място е предателство на националните интереси", заяви Ненчев пред news.bg.

По думите му това, което прави Янев, е опасно за националната ни сигурност, подкопаване на устоите и доверието сред нашите съюзници в НАТО с този тип политика. Дори БСП не са си позволявали чак такова арогантно и категорично отношение, което би могло да има потресаващи за нас - българите последствия, предупреди лидерът на БЗНС, който е и бивш военен министър.

Ненчев вярва, че ще се намери път на компромис за деескалацията на конфликта НАТО-Русия. Ако в крайна сметка се стигне до ескалация, трябва да бъдем готови, трябва да бъдем главно предвидим член на НАТО и ЕС, настоя той.

Николай Ненчев не даде прогноза дали конфликтът между НАТО и Русия ще прерасне във война, но призова политическите лидери да проявят здрав разум в разрешаването на кризата. Очевидно ще бъде трудно, но не и невъзможно, очаква Ненчев.

По отношение на 1 февруари - денят, в който почитаме паметта на българските граждани, станали жертва на комунистическия режим, Ненчев заяви, че неговата молитва днес е за живите. Всички онези знайни и незнайни български демократи, които пострадаха и са мъченици и по силата на канона те стоят най-близко до Бог. Молитвата ми е за живите хора, за хората без памет, защото тези събития трябва да се помнят и знаят, защото носят голям обществен и политически капител, каза Ненчев.