Ицо Хазарта канен от ПП за образователен шеф

Настимир Ананиев също кандидат за депутат на Петков-Василев

Политика
11:31 - 12 Октомври 2021
4298
Ицо Хазарта канен от ПП за образователен шеф

Образователните проблеми ще нищи рапърът Ицо Хазарта като бъдещ депутат от Продължаваме промяната, обяви нейният съпредседател Кирил Петков. Но уточни, че не Петров би поканил за образователен министър, а досегашния - в служебните кабинети на Стефан Янев проф. Николай Денков. 

Петков разкри, че двамата с Хазарта се разбрали за съвместни действия покрай разговор за децата - и двамата бащи на 3 дъщери. "Винаги съм усещал в песните му, че има една грижа, не просто: "Този свят не го искам", а посока за промяна. И му се обадих без идея какво би станало от този разговор, но разбрах, че него наистина го е грижа за децата, за бъдещето на България", уточни Петков пред "Свободна Европа". 

Водачът в Плевен на ПП е Иван Димитров - ултрамаратонец, четящ по думите на Петков, по 1000 страници на ден и земеделец по образование. Във Велико Търново първенец пък потвърди, че е архитект Йордан Терзийски, който е бил в харвардския проект на Асен Василев и Петков. "Иван от Плевен е гений", обяви още Петков. 

"Аз и Асен вярваме, че за да си независим, не може политиката да ти е кариерната мечта", каза ексминистърът. 

Петков уточни, че лидерът на ПП "Волт", с чиято регистрация ПП отиват на парламентарните избори Настимир Ананиев, отива на трето място в столична листа с кандидат-депутати. 

Константин Бачийски, лидер на СЕК (другата партия мандатоносител - б.р.), пък ще е в бургаската листа, като лично Петков го е посочил. 

Попитан за програмата на "Промяната", харвардският възпитаник уточни, че до дни се чака публикуването й, заедно с уебсайта на бъдещата партия. 

По отношение на името на Николай Събев, директора на куриерската фирма "Еконт" и думите на Петков, че само той разполагал с данни, полезни за ПП, днес той внесе яснота, че не става въпрос за лични данни, а за справки кои области са най-развити и активни икономически.