Играч на Байерн влиза в затвора заради скандал с жена си

Спорт
17:49 - 13 Октомври 2021
2779
Играч на Байерн влиза в затвора заради скандал с жена си

Футболистът на Байерн Мюнхен Люка Ернандес има сериозни проблеми за решаване. На 19 октомври той ще трябва да се яви в съда, за да свидетелства по дело, което може дори да доведе до лишаването му от свобода за една година.

„Господин Люка Франсоа Бернар Ернандес трябва да се яви пред този съд в 11:00 часа на 19 октомври 2021 година, за да бъде задължен в рамките на 10 дни да избере затвора, в който да постъпи“, гласи заповед на Наказателен съд №32 в Мадрид, издадена на 14 септември тази година.

Причината за срещата му с правосъдието е, че той и жена му Амелия де ла Оса са имали семеен скандал, заради който мадридският съд им наложил 31 дни обществено полезен труд и им е забранил да си общуват за период от шест месеца. Въпреки това, те са решили, че няма да спазват заповедта и са пътували заедно за Маями, където са сключили брак, а след кацането си в Мадрид са били задържани.

Прокуратурата в Мадрид е поискала Люка да получи едногодишен затвор, като адвокатите на играча са обжалвали. Възможно е Областният съд да приеме жалбата и да отмени постъпването в затвора или да нареди защитникът да го напусне след едва няколко дни в него.