Игри на глада: 9-годишно момче наръга с нож сестра си за пакет спагети

Малкият Мехмедали се ядосал, че 13-годишната му кака Айше ще ги свари и изяде сама

Актуални новини
21:13 - 08 Април 2019
3784
Игри на глада: 9-годишно момче наръга с нож сестра си за пакет спагети

13-годишно момиче от Казанлък е било намушкано с нож в корема от 9-годишния си брат заради... пакет спагети! Това обяснение е дал малкият Михаил /Мехмедали/ пред полицаите.

Както Lupa.bg съобщи, към 18 часа в неделя Анка /Айше/ е била прободена с кухненски нож в корема от братчето си. Причината е удивителна – децата се счепкали при спор кой да си направи спагети за вечеря. Каката искала сама да си ги притотви и изяде, тъй като била много гладна, а брат й настоявал да ги остави за обяд утре. Семейството е живеело бедно. След като видял как сестра му взима единствения пакет спагети, малчуганът се ядосал, взел кухненския нож и наръгал с ярост сестричката си. Острието е проникнало до пикочния мехур и направило близо 7-сантиметров срез. Анка е оперирана по спешност в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Тя е оперирана, няма опасност за живота й и до 3-4 дни ще бъде изписана.
Инцидентът е станал в апартамент на казанлъшката улица „Илинден“ 18, където в апартамент на първия етаж живеела от години бабата на децата. В съседната стая в този момент се намирала 17-годишната им сестра, която глeдaла малкото си бебе. Майката Красимира по това време е била в кварталния магазин. Пръв на местопроизшествието се оказал 16-годишният брат, който повикал линейка.
Разпитани са близките, малкият Михаил е стресиран. Поради непълнолетие срещу него няма да бъде повдигано обвинение, уточни пред репортери районният прокурор на Казанлък Татяна Димитрова.
По данни на социалните служби и двете деца са посещавали редовно училище. Михаил е третокласник в ОУ „Чудомир“, а каката Ана е петокласничка в ОУ „Антон Страшимиров“. До сега  с тях  не е имало особени проблеми, редовно посещавали занятия, твърдят директорите на учебните заведения.

На снимката: Апартаментът, в който се разиграва кървавата сцена в Казанлък