Икономическа полиция спипа 170 хиляди къса цигари без бандерол

Тютюнът бил скрит в метални кутии за инструменти

Общество
18:37 - 23 Септември 2020
1557
Икономическа полиция спипа 170 хиляди къса цигари без бандерол

Престъпна схема за износ на нелегални цигари за Европа разкриха служители на икономическа полиция в Пловдив. Иззети са 170 хиляди къса цигари, старателно скрити в метални кутии за инструменти.

Полицията под тепетата е предприела проверка във връзка с получен сигнал от софийско търговско дружество, че от негово име пловдивска куриерска фирма изпраща пратки със стоки, като използва данните му без негово знание и съгласие.

В хода на проверка в складова база на бул. "Дунав" в Пловдив в момент на изпращане на пратка е установен 33-годишен плевенчанин с инициали И. М. И. Мъжът управлявал микробус "Фолксваген Транспортер" в който били открити 4 бр. палети с опаковани метални кутии за инструменти, готови за изпращане. В тях били скрити картонени кутии с цигари Dunhill с български акцизен бандерол. Иззети са общо 17 бокса с 8 500 цигарени кутии, съдържащи 170 хиляди къса.

За случая са уведомени пловдивската митница и прокуратурата. Автомобилът, натоварен със стока, е транспортиран до митницата с оглед вземане на отношение по административен ред, а от отдел Икономическа полиция започва проверка по преписка с оглед установяване на данните за извършеното престъпление.