Икономическият министър: Още сме в играта за "Фолксваген"

Емил Караниколов хвали сделката за изтребителите

Топ
09:05 - 23 Юли 2019
1614
Икономическият министър: Още сме в играта за "Фолксваген"

Благодаря на всички 250 компании, които работят в автомобилния сектор, защото за последната година са открити нас 10 000 работни места, а състезанието за привличането на "Фолскваген" у нас още не е приключило, каза министърът на икономиката Емил Караниколов по повод евентуалната сделка на германския концерн.

Караниколов подчерта, че все още няма официално становище още от инвеститора. България още е в надпреварата и правим всичко възможно инвестицията да се случи, категоричен бе министърът.

Той коментира и сделката за изтребителите Ф-16 със САЩ, която смята за отлична. "Първото и основното е, че ремонтите на самолетите ще се правят в България от български фирми, оборотите ще остават. Ние извоювахме такива права", разкри той за рамковия договор със САЩ.

Министърът отрече да има срив на инвестициите в България, като се позова на данни от БНБ. Според него през 2018 г. те се очаква да бъдат около 2 млрд. 

През последните месеци са разкрити 7000 работни места, има изграждане на заводи и разширения на заводи за 600 млн., посочи той.