Илияна Йотова: Първа работа е "Газпром"

Вицето на Радев не разбира защо Нинова нарече служебния кабинет "реваншистки"

Политика
13:55 - 03 Август 2022
4542
Илияна Йотова: Първа работа е "Газпром"

Първите действия на кабинета “Донев” трябва да са насочени към енергийната криза, както и към новата вълна от COVID-19. Това мнение изрази пред БТА вицепрезидентът Илияна Йотова.

Служебното правителство има две основни задачи: да върнат стабилността в страната и да осигурят сигурността на българските граждани - от енергийните доставки до ситуацията с COVID-19, сигурност за есенните месеци, сигурност за зимата, каза вицепрезидентът.

Сред задачите на кабинета на Гълъб Донев тя посочи още подготовката на проекта за новия бюджет, както и "справянето с всяка една криза, която, за съжаление, остави предишният редовен кабинет".

Вицепрезидентът Йотова пожела много смелост и кураж на служебното правителство, защото "не са една и две кризите, с които трябва да се преборят за един много ограничен период от време". Тя изрази също надежда след изборите да има стабилен редовен кабинет.

На въпрос за критиките, отправени от лидера на БСП и бивш вицепремиер Корнелия Нинова към президента и заявеното от нея, че служебното правителство ще бъде реваншистки настроено към БСП, вицепрезидентът Йотова коментира, че не знае какво е визирала Нинова.

Ако е визирала тримата министри, които и днес са членове на Националния съвет на БСП, смятам, че те са гордост за всяка една партия, чиито членове са. И Весела Лечева, и Крум Зарков, и Явор Гечев са хора, които са се доказали експертно, професионално, политически, със свое мнение и позиция, така че техният скок в голямата политика като министри, особено на по-младите хора, може само да заслужава поздравления и да им пожелаем и на тях много успех, каза вицепрезидентът Йотова.

Илияна Йотова награди лауреатите в творческите конкурси за деца и юноши от българските общности по света, които всяка година се организират от Изпълнителната агенция за българите в чужбина. Церемонията в Националния дворец на децата в София е под патронажа на вицепрезидента.