Инспектор по храните отива в затвора за взет подкуп

Григор Милчев е поискал 1000 лв. от фермер, за да не прави проверки

Общество
16:03 - 01 Октомври 2020
1415
Инспектор по храните отива в затвора за взет подкуп

Поискан подкуп в пари и натура от двама инспектори по храните праща зад решетките единия, а другият се отърва с условно наказание.

Пловдивският окръжен съд постанови година и половина ефективен затвор за главен инспектор в отдел „Здравеопазване на животните“ към ОДБХ в Първомай Григор Милчев. Отделно той ще трябва да плати и глоба в размер на 5000 лева. Милчев няма право да заема длъжност "главен инспектор" в Агенцията по храните в продължение на 2 г. А също е лишен и от правото да упражнява професията си на ветеринарен лекар пак за същия период.

С него на подсъдимата скамейка беше и колегата му Светослав Нестеров, но той се отърва с условно наказание от 1 г. с изпитателен срок от 3 г. Нестеров ще трябва да плати 2 бона глоба и е лишен от право да заема държавна длъжност "началник отдел" в системата на БАБХ за година и половина.

Двамата инспектори поискали подкуп по 1000 лева от първомайски животновъди, за да си затворят очите и да не им пишат актове. Освен пари настояли да им дадат и продукти от мандрата.

Присъдата подлежи на обжалване пред пред Апелативния съд.