Инсулт след ковид покосил отец Ангел

Отсужиха заупокойна молитва за духовния надзорник на Софийската епархия, погребват го в понеделник

Общество
16:18 - 25 Ноември 2021
2796
Инсулт след ковид покосил отец Ангел

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит в митрополитския храм "Св. Марина" беше отслужен трисагий (заупокойна молитва) за упокоилия се ставрофорен иконом Ангел Ангелов - духовен надзорник на Софийската епархия. Това съобщиха от Софийската митрополия.

"Той се престави пред Господа вечерта на 24 ноември, след като получи мозъчен инсулт, вследствие на постковидно лечение", уточняват от Софийската митрополия.

Последованието е било отслужено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп - викарий на патриарха, в съслужение с архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия, и с протойерей Костадин Тренев.

На богослужението са присъствали всички служители на Софийската митрополия, които заедно с духовенството са отправили молитви за новопреставилия се столичен духовник.
Опелото и погребението на ставрофорен иконом Ангел Ангелов ще бъдат на 29 ноември, понеделник, непосредствено след отслужването на заупокойна Света литургия в столичния старинен храм "Св. София". Началото на литургията е от 9.00 часа.