Интернационалната храна прави хората по-толерантни

Проучване на университетите в Бирмингам и Мюнхен, проведено във Великобритания, показва, че консумацията на храни от световната кухня прави хората по-толерантни. Изследването установява, че честото консумиране на по-голям брой международни храни намалява с една десета вероятността имигрантите да бъдат възприемани като "културни или икономически заплахи".
Анкетата обхваща повече от 1000 бели британци и измерва отношението им към имигрантите от Африка и Карибите, Азия и останалата част от Европа; вероятността да гласуват за политици, които биха намалили имиграцията и биха приложили по-строги правила за заселване и достъп до публични средства; както и удоволствието им от шест кухни – индийска, турска, китайска, тайландска, карибска и испанска, и колко често консумират такива храни.
Изследването подчертава, че корелацията между наслаждението на международна храна и положителното отношение към имигрантите не се дължи просто на факта, че участниците са били "по-отворени" поначало, а по-скоро, че "толерантните нагласи" са били "до голяма степен обяснени с повишения положителен контакт с хора от различни култури" и с положителните асоциации, създадени от сетивното преживяване при консумацията на добра храна.