Ирен Кривошиева пред Lupa.bg: С шестия ми съпруг Николай намерих пътя към Бога

Изповеди
15:28 - 01 Май 2019
8495
Ирен Кривошиева пред Lupa.bg: С шестия ми съпруг Николай намерих пътя към Бога

„С шестия ми съпруг Николай намерих пътя към Бога. Това ми е трети църковен брак. Църковните ми бракове преди бяха ритуал. С Николай е различно. Разбрах, че ние докато не влезем в пътеката сме в ритуал”, изповяда се пред Lupa.bg актрисата Ирен Кривошиева. Точно преди 5 години култовата актриса от филмите „Хотел „Централ”, „В името на народа”, „Романтична история”, „Аз, графинята”, „Английският съсед” се венча за съпруг № 6 оператора Николай Николов.

Режисьорът Веско Бранев, Бог да го прости, ми казваше: „Най-добрата ти роля е ролята на булка и ти постоянно искаш да я играеш, при това нямаш нужда от режисьор”. Аз играх пълната булчинска роля – църква, корона, хора. Тържествено и магическо. Красота”, сподели още Ирен, спомняйки си за режисьора на филма „Хотел „Централ” Веселин Бранев, след който изгрява нейната звезда на актриса.

„При сватбата ми с Николай обаче не беше ритуал, беше съчетание. За пръв път разбирам, че човек, когато отива да се жени в църква, иска да съчетае душата си с другия, т.е иска помощ от това тайнство и казва: „Господи, може ли да ни събереш, защото ние не сме в състояние”. Никой сам не е в състояние да се събере с другия. В брака обикновено или трябва да настъпиш, или пък да се предадеш. А кой днес се предава, всеки иска да настъпи другия. Докато като се съчетаваш пред Бога си надяваш Господ да ти даде път към събиране на двама души. И ние с моя мъж се събрахме и сме много щастливи”, казва Кривошиева пет години след тайнството.

Ирен намери щастието с шестия си съпруг Николай Николов.
Снимка: Булфото


„В Божия закон е написано - жената трябва да слуша мъжа, мъжът е глава на семейството, а мъжът трябва да обича жената. На нас ни се падна да следваме неща, които са необичайни. Аз никого не съм слушала през целия си живот и когато някой нещо ми е казвал аз съм го правила наобратно, защото съм била убедена, че това, което ми е казано не е това, което мисля. Той пък не е могъл да обича. А сега и двамата с Николай получихме най-трудната задача да изпълняваме това, което не сме правили. За мен е било лесно да обичам, но любовта, която съм изпитвала е била страст, влюбване”, разкри интимните си тайни Ирен Кривошиева.

Според нея обичта е нещо, което даваш и приемаш безусловно някой, какъвто и да е. „Сега разбрах, че мъжът обича повече с тялото си. Това, което е казал Господ е велико – мъжът да обича жена си, да обича по начина, по който Христок обича човека. А Христос обича и се грижи и прощава. Това означава, че любовта е прошка. Мъжът толкова малко прощава на жената, а жената толкова е способна да разгневи мъжа. Но това му е дадено като задача – жената, която е своенравна, себична и емоционална, хвърля се в най-различни нови интриги и мъжът, който трябва да й прости, защото трябва да я обича”, смята още актрисата. И добави с усмивка: „ Аз съм родена да разгневя някого. Аз съм създадена да дразня.”

Пред Lupa.bg актрисата сподели, че репетира нов спектакъл и е много щастлива, че отново ще бъде на сцената. Фарс-мюзикълът „Две жени, без да се брои мъжът” е своеобразно завръщане на писателя Недялко Йорданов в театъра след 10-годишна пауза. Известният поет и драматург сам ще режисира спектакъла си. За двете главни женски роли той се е доверил на Ирен Кривошиева и Роси Русева. Музиката е на Хайгашод Агасян, аранжиментът и акомпаниментът е на Жоро Стоев.

Ирен Кривошиева и Роси Русева репетират „Две жени, без да се брои мъжът”

„Две жени, без да се брои мъжът” е нова версия на някогашната нашумяла пиеса на Недялко Йорданов Театър „София” и Театър „Възраждане” – „Волни птички божии”. „Това е една съвременна пиеса с остро чувство за политика. В нея има силни политически и човешки нотки”, разкри за Lupa.bg Ирен Кривошиева. И допълни: „Затова и Недялко Йорданов е нарекъл спектакъла си фарс-мюзикъл - трагикомедия с пародийни и сериозни песни и арии и с остър криминален сюжет. Много е заплетено. Интересно е и заплетено е.”

Двете актриси ще изпълнят 6-7 песни, написани от поета. „Много се радвам, че ще мога да пея. Отдавна си мечтая за роля, в която да демонстрирам певческите си умения”, каза с усмивка Ирен Кривошиева. Актрисата сподели, че с Недялко Йорданов се репетира много леко, тъй като той е либерален режисьор и се отнася с голяма обич към актрисите. Премиерата на „Две жени, без да се брои мъжът” ще бъде на 15 май в Открита сцена „Сълза и смях”.