Ирена Анастасова, БСП: Движение "3-ти март" е ненужно

Който се опитва на наш гръб да прави нещо, отсега му казвам, че е обречен на неуспех, заканва се депутатът от левицата

Новини
13:00 - 10 Септември 2023
4546
Ирена Анастасова, БСП: Движение "3-ти март" е ненужно

"Официално не е обсъждан въпрос за вот на недоверие към правителството. Няма такова решение на Националния съвет на БСП, нито на Изпълнителното бюро на партията".

Това заяви пред БНР Ирена Анастасова, депутат от БСП, и уточни, че факти за подобна процедура "достатъчно ще има", но "към днешна дата официално няма такова обсъждане”.

"Нямам усещане, че БСП се притеснява, че Васил Божков се е върнал в България.

БСП най-малко може да се притеснява от Васил Божков", коментира тя.

В предаването "Неделя 150" Ирена Анастасова изказа мнение, че структуриране на Движение "3-ти март" е ненужно:

"И без такова движение българинът е категоричен, над 70% от хората не желаят смяна на националния празник и 3-ти март е една свещена дата, която е в основата на нашата държавност. Дали стои Румен Радев зад това движение, или — не, това движение съществува сред хората, без да е необходима някаква шапка. Идеите, които твърди, че изповядва това движение, е в душата на българите и със и без движение — хората по категоричен начин показаха отношението си".

Тя коментира съмненията за евентуален бъдещ проект на президента, който да се развие от появилото се Движение "3-ти март", като заяви:

"Който и да се опитва на наш гръб (на БСП — б.р.) да прави нещо, отсега му казвам, че е обречен на неуспех".

БСП има амбиция да разшири влиянието си в местната власт, подчерта депутатката и добави:

"Имаме решение на Националния съвет, че местните ни организации могат да влизат в инициативни комитети и коалиции с други леви формации. Изключваме политическа партия ГЕРБ, на този етап това е единственото ограничение".