Ирина Тенчева боядисва подове

Бившата тв водеща стана майстор

През ключалката
12:08 - 11 Юни 2019
93294
Ирина Тенчева боядисва подове

Ирина Тенчева показа заложби като майстор. Бившата тв водеща разкри как сама ремонтира дома си, тя написа подробен пост в социалната мрежа и обясни как е подновила плочките в мокрото си помещение, видя Lupa.bg.

"Повечето ми приятели знаят, че обожавам да човъркам нещо по къщата си, а откакто през нея минаха няколко пишман майстори... понаучих се на някои неща... 
Последният ми експеримент бе насочен към отговор на въпроса как да променя пода в мокрото ни помещение без да къртя, без да викам майстори и без да се налага върху старите плочки в стил соц баня да слагам балатуми и да стане още по-соц.
Исках независимо от предназначението си помещението да е симпатично и приятно за престой (все пак в общуване с пералнята всеки ден там си минават едни 10-15 минути, на седмица - по около час; на месец - по около 33 часа... на година...ааааа !!! Какъв процент от живота ни остава край пералнята) нещо шаби шик, нещо което да отива на идеите ми за стените (тепърва ги започвам...). И така се спрях на варианта боядисване на под с тебеширени бои. Първо боядисах два пъти в моя любим цвят веронезе. После минах с шаблон с ретро бяло. Накрая покрих с два пласта обикновен матов лак за паркет и... това е резултатът. Имам много забележки, но като за първи път си стана. Най-важното - беше ми приятно и разтоварващо.
Със същата боя промених и едната врата в помещението, както и едно старо шкафче. След боята те се запечатват с вакса. (Много дами ми писаха с питане след като качих видео от “творческия процес “в story-то ми и се надявам, че този пост ще отговори на въпросите им. Не е трудно!)

Ирина показа разликата в плочките преди и след освежаването