Искат 3000 eвро за вечеря с премиера на топ фестивала Webit в София

Организаторите продават скъпите билети за събитието с включен прием на Главчев

Новини
17:44 - 25 Юли 2024
824
Искат 3000 eвро за вечеря с премиера на топ фестивала Webit в София

За нередна продажба на билети за събитието Webit, в които е включен и официален прием на министър-председателя, съобщи правителствената информационна служба. От правителството напомниха, че не са поемали никакви ангажименти към организаторите на събитието.

"Във връзка с продажбата на билети „Platinum ticket" за фестивала "Webit" - 23-24 октомври 2024 г., Ви информираме, че от страна на настоящото правителство не са поемани никакви ангажименти относно обявения на сайта на форума „официален прием на министър-председателя". Продажбата на билети на стойност до 3000 евро без ДДС категорично и по никакъв начин не може да бъде обвързвана с възможност за участие в официален прием на министър-председателя", обявиха от правителствената информационна служба.

В платинения пакет на Webit освен приема на министър-председателя влиза и коктейл на кмета на София. А цената 3000 евро е за последни билети, нормалната цена е 1800 евро.

Продажбата на билети, които включват и прием на министър-председателя е нов епизод от спора между правителството на Димитър Главчев и организатора на събитието Пламен Русев. В началото на седмицата Русев изпрати отворено писмо до Главчев, с което настоява да му бъде отговорено дали ще се изпълни ангажимента, поет от правителството на Николай Денков.

Предният кабинет се бе ангажирал за финансира провеждането на глобално събитие Webit в София на 23 и 24 октомври с 4,7 млн. лв. Служебното правителство обаче е оставило проекта на трупчета и не дава отговор нито дали се отказва от финансирането, нито дали ще го задвижи, разясни Русев преди ден. Той е поканен на среща в понеделник, на която би трябвало да стане ясно каква е позицията на правителството.