Искат постоянен арест за адвокатка заради готвен атентат срещу съдия

Новини
15:22 - 21 Май 2020
1360
Искат постоянен арест за адвокатка заради готвен атентат срещу съдия

Прокуратурата внесе искане в специализирания наказателен съд за налагане на постоянен арест на врачанската адвокатка Румяна Тодорова и дъщеря й Деница.

Двете бяха задържани при акция на ГДБОП в сряда сутринта. По-късно от държавното обвинение съобщиха, че в офиси, използвани от четирима във Враца са намерени фалшиви печати на специализираната прокуратура, правосъдното министерство, общината и полицията във Враца.

В началото на март майката и дъщерята бяха обвинени за имотни измами, но съдът ги пусна - едната под домашен арест, а другата срещу гаранция. По това дело са следствени още двама мъже, осъждани за измами.

Сега адвокатката е заподозряна, че е поръчала атентат срещу съдия от Враца. При повторно претърсване в сряда е открита бомба с 400 г тротил, дистанционно и магнит. Според разследването тя трябвало да бъде поставена под колата на шефа на районния съд във Враца Васил Ганов.

По делото, което ще се гледа днес след 16 ч., има обвинения за опит за убийство, измама и документни престъпления, но едва в съда ще стане ясно кой от задържаните за какво точно е обвинен и има ли още уличени по случая.