Испанци срещу италианци в люти битки за Лига Европа

Интер ще бори хита Хетафе, Рома се натресе на рекордьора по трофеи Севиля

По света
14:22 - 28 Февруари 2020
1596
Испанци срещу италианци в люти битки за Лига Европа

Испанци срещу италианци в люти битки на 1/8-финалите в Лига Европа. Това отреди жребият в Нион, изтеглен от бившия славен футболист на Ливърпул Дитмар Хаман.

Интер, отстранил с две победи (2:0, 2:1) българския шампион Лудогорец, сега ще трябва да бори смелия тим на Хетафе, който пък се разправи с Аякс в миналия кръг. Другият интересен сблъсък противопоставя Рома срещу рекордьора по трофеи в турнира Севиля.

Интерес предизвиква и двойката Рейнджърс - Леверкузен, а един от фаворитите за купата Манчестър Юнайтед ще спори с австрийския ЛАСК Линц.

Базел ще трябва да почака своя съперник, тъй като реваншът от 1/16-финалите между Залцбург и Айнтрахт Франкфурт бе отложен заради опасност от буря в Австрия и тепърва ще се играе.

Сблъсъците ще се проведат в две срещи, като първите мачове са предвидени за 12 март, а реваншите - за 19 март. Двубоите обичайно ще започват в 19:55 часа или 22:00 часа българско време. Финалът тази година ще се играе на 27 май на стадион "Енерга Гданск" в полския град Гданск.

Лига Европа, 1/8-финали

Истанбул ББ (Тур) - Копенхаген (Дан)
Олимпиакос (Гър) - Уулвърхямптън (Анг)
Рейнджърс (Шот) - Леверкузен (Гер)
Волфсбург (Гер) - Шахтьор Донецк (Укр)
Интер (Ита) - Хетафе (Исп)
Севиля (Исп) - Рома (Ита)
Айнтрахт (Гер) / Залцбург (Авс) - Базел (Швей)
ЛАСК Линц (Авс) - Манчестър Юнайтед (Анг)