Испания e на 1/2-финал след продължения и седем гола

Ла Фурия срази Кот д'Ивоар с 5:2 на Олимпийските игри в Токио

Спорт
14:25 - 31 Юли 2021
2194
Испания e на 1/2-финал след продължения и седем гола

Испания се класира на 1/2-финалите на олимпийския турнир по футбол в Токио. "Ла Фурия" победи с 5:2 тима на Кот д'Ивоар след продължения в първия четвърфинал от надпреварата. Ерик Баи откри резултата в 10-ата, но Дани Олмо изравни в 30-ата минута.

В края на редовното време настъпи и истинската драма. Макс Градел отново даде аванс на "слоновете" в добавеното време на втората част, но секунди преди края Рафа Мир изравни за "Ла фурия".

Микел Оярсабал донесе пълния обрат за европейците в 98-ата минута от дузпа, а до края Испания реши всичко с нови два гола на Мир в 117-ата и в 121-ата минута, с което той записа и хеттрик.

Бившият европейски и световен шампион трябваше здраво да се потруди за успеха, въпреки че имаше превес през по-голямата част от срещата. "Слоновете" обаче показаха добра игра в редовното време и бяха на секунди от това да поднесат голямата изнанада. Изравнителният гол на Мир обаче срази психически африканците, които допуснаха нови три попадения в продълженията, с което Испания си реши двубоя.

По този начин възпитаниците на Хосе Луис Де Ла Фуенте ще срещнат на 1/2-финалите победителя от срещата между Япония и Нова Зеландия.