Истанбул най-накрая припозна Истанбулската конвенция

Общината предприема мерки за жените и децата, подложени на домашно насилие

Новини
16:03 - 13 Ноември 2019
1492
Истанбул най-накрая припозна Истанбулската конвенция

По инициатива на голямата община на Истанбул в близките дни предстои да бъде открит нови дом за подслоняване на жени, пострадали или застрашени от домашно насилие.

Това съобщиха от Отдела за социални дейности и борба с наркоманията към голямата община на Истанбул в изказване пред участниците в Дните на колцентровете в Турция.

По думите на ръководителя на отделя Явуз Салтък в общината са разработени проекти за увеличаването на домове от този тип.

"Специално място в дейността на общината заемат грижите за жените и децата, застрашени или подложени на домашно насилие. Главна задача е опазването на техния и на децата им живот и здраве, да им създадем трудова заетост. Работим активно срещу всякакви форми на насилие, както по отношение на възрастните хора и на гражданите с увреждания, така и срещу насилието спрямо животните. Целта е да се превърнем в община, която полага приятелски грижи за живота на гражданите от всички категории и възрасти. С встъпването в длъжност на новия кмет Екрем Имамоглу развихме нова визия", каза Явуз Салтък.