Истерия: Ибра обяви неучебен ден в Малмьо (СНИМКИ)

В родния град на нападателя на ЛА Галакси беше открита статуя, която е почти три метра

Новини
15:37 - 09 Октомври 2019
1921
Истерия: Ибра обяви неучебен ден в Малмьо (СНИМКИ)

Канонизираха Златан Ибрахимович приживе. Бившият шведски национал, който преди дни навърши 38 години, беше удостоен с признание - откриха статуя пред стадиона в родния му град Малмьо.

Събитието предизвика истинска истерия, от което най-щастливи бяха хлапетата. Шведът даде разрешение на всички деца, учещи в района, да не ходят на училище, за да присъстват на церемонията.

"Златан дава свободен час на всички ученици в Малмьо"', написа Ибракадабра, както още наричат нападателя, в личния си Туитър профил.

Настоящият му клуб - Лос Анджелис Галакси, който е маст от американската МЛС, също не пропусна събитието и написа в Туитър: "Когато дойдеш в Ню Йорк, виждаш Статуята на свободата. Когато си в Швеция - имаш статуята на Златан".

Нападателят на ЛА Галакси позира пред стадион "Суидбанк", където той започна професионалната си кариера преди 20 години.

Ибра е изобразен гол до кръста как ликува след попадение и оцени подобаващо жеста.

"Има играчи, които печелят трофеи. Има и такива, които имат свои статуи. Съществуват обаче и тези, които печелят отличия и имат статуи. Не мисля, че съм специален, въпреки че съм най-добрият в това, което правя" заяви в типичния си стил Ибрахимович.

Той има 62 гола в 116 мача за Швеция и е считан за най-великия шведски футболист. На клубно ниво носи екипите на грандове като Аякс, Ювентус, Барселона, Манчестър Юнайтед и ПСЖ и бе обожаван от феновете на всеки от тях.