ИТН: Ще бъдем предвидими и лоялни, без политическо лицемерие (НА ЖИВО)

Новини
09:09 - 07 Декември 2021
3112
ИТН: Ще бъдем предвидими и лоялни, без политическо лицемерие (НА ЖИВО)

Заявихме отдавна, че ще направим всичко по силите си, за да има нормално правителство, защото предизвикателстата сега са много по-големи, отколкото преди 3 месеца. Спазваме си думата. Ние ще действаме без политическо лицемерие, ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако останалите, с които водим разговори са такива.

Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов на днешните консултации при президента на "Дондуков"2. 

От ИТН увериха, че си дават сметка колко е важно да има редовен кабинет.

Вашата политическа сила вече доказа себе си като част от промяната в България. Много български граждани продължават да виждат у вас възможността за една нова и откровена политика, която назовава ясно проблемите и решенията, и не ги замита под килима.

С тези думи се обърна президентът Румен Радев към представителите на ИТН.

Той ги приветства с добре дошли в края на един изборен маратон. Убеден съм, че с опита особено от изминалата година, имате ясна представа за задачите и предизвикателствата пред едно ново управление и имате готовност да допринесете активно за тяхното решаване, подчерта държавният глава.

Убеден съм, че ангажиментът който поехте за баланс и търсене на партньорство, под знамето на почтеността са изключително важни, заяви президентът.

Вашето участие е много важно, добави Радев.

 Снимка: Агнес Методиева