Ивайло Мирчев: Не Гешев или Сарафов, заплашена е държавността!

Политика
17:19 - 15 Май 2023
2956
Ивайло Мирчев: Не Гешев или Сарафов, заплашена е държавността!

"Лицето Джовани Фал…Гешев, известно още като “българин, прокурор, магистрат”, “инструмент на Господ” и горд син на “майка България” днес на живо разказа как държавата се управлява на ръчна в най-добрите традиции на италианската мафия. Разказът беше с елементи на разсъждение и омерзение. Не забелязахме обаче елементи на повдигнати по законов ред обвинения. Вместо тях, слушахме много за “чест”, “съвест”, “морал” и други думи без видимо покритие. Имаше сценични ефекти, имаше драматични обрати". 

Това е мнението на депутата от ПГ на ПП-ДБ Ивайло Мирчев, който предупреди след взаимните обвинения, отправени между Иван Гешев и Борислав Сарафов, че не те, а държавността е вече под заплаха. 

"За малко да повярваме, че сред нас е възкръснал духът на Фалконе, готов на всичко, за да спаси отечеството ни от мафията. После се сетихме, че ключови за държавността ни разследвания стоят незапочнати или висящи на трупчета с години, и сменихме канала.

Театърът е хубаво нещо, но не и когато се разиграва на политическа сцена.
Дори за децата отдавна е ясно, че в милото ни отечество нещата стоят така: който си инсталира главен прокурор, той си го сваля от поста, когато и както си прецени.

Ако това ви се струва недопустимо за една демокрация, прави сте, недопустимо е. Трябва да направим дълбока конституционна реформа, за да нямаме повече гешевци и никой на никакво ниво в съдебната система да не е управляем с дистанционно или по телефона, както явно се случва в момента.

Впрочем, когато главен прокурор си позволи да говори за “политическия боклук в парламента”, време е същият този парламент да вземе насериозно заплахите за държавността и да се заеме със законодателните си отговорности. За да не се окаже един ден, че не е останала държавност за пазене", предупреждава Мирчев.