Иван Гешев се оправда със службите за бездействието си!

Депутатският имунитет спасил от арест Бойко Борисов

Политика
14:10 - 04 Юли 2023
7418
Иван Гешев се оправда със службите за бездействието си!

"Ако продължава тази политическа вихрушка, децата ни няма повече да са тук. Тях не ги интересува, че бракът е само между мъж и жена, нашата средна класа се е превърнала в работещи бедни. Превърнаха ни в потребители на вносна храна, заличиха всички хубави практики в българската икономика и здравеопазването", каза Иван Гешев в обръщение във Фейсбук.

Той обяви своето ново движение "Справедливост за България". Призова да застане заедно с всеки, който споделя притесненията му за бъдещето на България. 

Той започна да отговаря на въпроси на зрители. 

Това, което го е спрял да арестува Бойко Борисов е депутатския му имунитет, каза той. Гешев призова отново лидера на ГЕРБ да си подаде оставката, защото се е превърнал във воденичен камък за своята партия. Според него някои наричат България завладяна държава и олигархия. Той отбеляза, че развалените заводи са се превърнали в икономическа власт, която по-късно се е превърнала в политическа. Той каза, че е "за" лострация. 

Зрител попита защо чак сега започва тези дела срещу тези хора. Гешев се оправда, че правосъдието е тежък и сериозен процес. По всички дела е работено активно и сега им идвало тяхното време. Изтъкна, че ако МВР не разкрие престъпление, няма как прокурорите да работят. Той даде за пример "Барселонагейт", за това трябвало да отговарят българските служби. 

Ако беше вярно, че Пеевски и Борисов са ме назначили, нямаше да ме отстранят, щях да си довърша мандата, причината че ме махнаха, е че българската прокуратура си върши работата", изтъкна се Гешев. 

Докато е бил в самолета за Страсбург се получило писмо, че той вече не е главен прокурор. Намалено му е времето за изслушване и му дали да говори само 20 минути, оплака се Гешев.

Живото излъчване на Гешев внезапно се срина, както се случи и с кариерата му.