Иван Гешев: Реформа е разрешаването на реални проблеми

Общество
10:17 - 13 Февруари 2023
1207
Иван Гешев: Реформа е разрешаването на реални проблеми

"Реформа е разрешаването на реални проблеми“, така главният прокурор на Иван Гешев отговори на въпрос на победител в конкурса "Прокурор за един ден“ как си представя съдебната реформа, съобщиха от Асоциация на прокурорите в България. 

"Принципът на законосъобразност не може да се заменя с принципа на целесъобразност, защото това е много опасно за гражданското общество и правата на гражданите“, подчерта Иван Гешев.

Главният прокурор поздрави лауреатите в надпреварата за ученическо есе, организирана за втора поредна година от Асоциация на прокурорите в България, съвместно с Британското посолство в София, Центъра за етнически диалог и толерантност “Амалипе" и Младежка фондация "Арете“. На срещата присъства и заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Победителите в тазгодишния конкурс - Дочка Атанасова и Юри Стоянов от Ямбол, Жасмина Цветанова от Видин, Яна Маринова от София, Аксения Ракова от Шумен и Красимира Михайлова от Пазарджик, посетиха Съдебната палата в гр. София, придружени от председателя на Асоциацията на прокурорите Владимир Николов.