Иван Христанов: Защо напускам "Продължаваме промяната"

"Не чувствам, че искам да съм част от този агресивен разговор в политиката", казва едно от най-знаковите лица на партията

Политика
18:58 - 10 Февруари 2023
7414
Иван Христанов: Защо напускам "Продължаваме промяната"

"Политиката трябва да носи надежда, да въвлича и ангажира хората, да е разговор за общото ни бъдеще и как да изглежда държавата ни. През последните месеци този разговор го загубихме. Политиката днес се концентрира около разправии, пропасти, вулгарни и жълти заглавия".

Това заяви бившият депутат от "Продължаваме промяната" Иван Христанов и бивш зам.-министър на земеделието в ефира на Би Ти Ви. Той сподели защо напуска ПП:

„Защото вече са разпределени силите. Това позициониране е готово. От една страна, имаме силите, срещу които се борихме, от другата – ПП и „Демократична България“. Тези лагери са обособени, този разговор е обособен. Не чувствам, че искам да съм част от този агресивен разговор. Целият политически пейзаж носи този елемент – той не носи никакво решение.“

„Не съм огорчен или разочарован от ПП. Този модел ще се репликира в следващото НС и не виждам как ще стане сега“, каза още той. „Нямам огорчение. Диалогът между мен и съпредседателите на "Продължаваме промяната" не е спирал. Егоистите търсят кокал, аз се оттеглих един час, след като се разпусна парламента, за да не давам поводи за спекулации за листи“, допълни той.

Христанов пожела до изборите да запази дискретност по темата за това какво ще прави сега.