Иво Христов: Цел № 1 е успешният мандат на президента

Нормално е да приема да съм в червената евролиста, БСП е единствената опозиция, отсече съветникът на Радев

Политика
11:19 - 14 Април 2019 (обновена)
4735
Иво Христов: Цел № 1 е успешният мандат на президента

"Нормално е да приема да съм в листата на БСП за евровота - тя е единствената опозиция". Това каза началникът на кабинета на президента Иво Христов, който изненадващо се оказа кандидат на червената партия за Европейския парламент.

На влизане на "Позитано" 20, където започна пленумът на Националния съвет за окончателното утвърждаване на евросписъка, Христов коментира още: "Президентът е основният контрапункт срещу пълзящата автокрация в държавата, а БСП е единствената опозиция. Нормално е да приема".

За топ съветника на Румен Радев най-важната национална кауза си остава успешният мандат на президента.

Председателят на Стратегическия съвет на държавния глава и шеф на неговия кабинет Иво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул. Завършва средното си образование в Брюксел през 1988 г., а висшето си юридическо образование в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Преводач на множество романи на Ромен Гари, Маргьорит Дюрас, Андре Жид, Филип Джиан, Тонино Бенакиста. Работил е като журналист и политически коментатор в редица медии.

Автор е на политическата биография на Франсоа Митеран, издадена на български език през 2000 г. Владее френски, английски, руски и испански език. Назначен e за началник на кабинета на държавния глава с указ на президента №45 от 23 януари 2017 г.