Иво Прокопиев подозира Алексей Петров за 15 потрошени коли

Бившият съветник в ДАНС разпитван в Специализираната прокуратура заради медийния бос

Новини
13:20 - 10 Октомври 2019
23843
Иво Прокопиев подозира Алексей Петров за 15 потрошени коли

Медийният бос Иво Прокопиев е изразил съмнения в Специализираната прокуратура, че зад серията вандалски акции срещу електрически автомобили за споделено пътуване Spark в София може да стои Алексей Петров, научи Lupa.bg.

Вчера бившата барета и екс съветник на Петко Сертов в ДАНС бе привикан на разпит в Специализираната прокуратура след сигнал, подаден от издателят на „Дневник” и „Капитал” Иво Прокопиев. Самият Алексей Петров призна след разпита, че милионерът от Разград е подал жалба срещу него.

„Бях разпитан в качеството ми на свидетел за някаква заплаха по делото на Иво Прокопиев. Аз му желая здраве и кондиция, и да му върви вестничето, защото имам интерес мои приятели да си върнат огромни суми, към които той има отношение. Готов съм дори да съдействам и затова ми е интересно какви други хора ще бъдат разпитвани”, цитиран е от агенция „Пик” Алексей Петров.

Иво Прокопиев влезе в публичен конфликт с бившия съветник в ДАНС Алексей Петров и пусна жалба срещу него в прокуратурата

Според източник на Lupa.bg от държавното обвинение, Иво Прокопиев се е почувствал заплашен от Алексей Петров след протест на служители на застрахователната компания „Лев Инс” пред редакцията на издаваните от него „Дневник” и „Капитал”. В изданията бе публикувана информация за системен отказ на свързваното с Алексей Петров застрахователно дружество да изплаща претенции по щети на автомобили в чужбина.

Прокопиев изразил съмнения, че свързани с бившата барета силови структури може да са замесени във вандалските акции срещу автомобили на компанията Spark в София. Медийният бос е сред акционерите в дружеството, което предлага под наем над 200 електромобили в столицата. Преди дни от компанията се оплакаха, че има необичайно много вандалски прояви срещу техни коли – 15 потрошени електромобила за по-малко от 72 часа и призоваха прокуратурата да разследва дали атаката не е организирана. От МВР вече разкриха, че 2 от потрошените електромобила са станали обект на посегателство от 15-годишни ромчета.

Част от потрошените електромобили на компанията Spark в София. От фирмата, в която акционер е и Иво Прокопиев, подозират, че има организирана мутренска атака срещу возилата им.

Иво Прокопиев обаче бил на мнение, че зад атаките може и да стои Алексей Петров. Той даже споделил тези си опасения с криминалистите. Допреди години името на бившата барета се свързваше и с една от големите таксиметрови компании в София – 9-12-80. На книга обаче Алексей Петров не се води сред акционерите в таксиметровата фирма.